Frittata med asparges og kjøttboller

Velkommen til Unimeal.no! Mitt navn er Pål, og jeg har som mål å spre matglede og vise deg min verden som matentusiast. Jeg setter utrolig stor pris på alle som tar turen innom bloggen og håper matrettetene du finner her bidrar til gode matminner med venner og familie. Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Pinterest for å holde de oppdatert.

Jeg har alltid lurt på hvorfor man bretter omeletten i stekpannen, ettersom jeg alltid ender opp med rått egg i midten, noe jeg finner lite appetittelig. I tillegg har jeg store problemer med å snu omeletten uten å skape tidenes søl på kjøkkengulvet, eller i det minste et resultat som minner mer om eggerøre. Derfor mener jeg at alle som befinner seg i samme kulinariske situasjon som meg, burde erstatte omeletten med den italienske klassikeren frittata! Denne retten er nemlig en omelett uten de problematiske utfordringene som beskrevet ovenfor. Frittata stekes først i panne, så i ovnen på overvarme. Sett ovnen på 240 grader og finn frem eggene!

Ingredienser

4 egg | 5 asparges | kjøttboller (eller andre rester) | 2 sjalottløk | olivenolje | oregano | salt | pepper | brød

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløk, knekk av og kast den tykkeste delen av aspargesene og visp sammen eggene.

Stek kjøttbollene i olivenolje på medium varme til de er brune og gjennomstekte før du tilsetter finhakket sjalottløk og hele aspargeser. Tilsett mer olivenolje etter behov.

Tilsett eggene og la det hele steke i noen få sekunder før du setter hele stekepannen inn i ovnen på 240 grader med overvarme. Det er viktig at pannen, inkludert håndtaket tåler sterk varme (jernpanne er alltid en sikker vinner).

La frittataen steke i ovnen til overflaten er stekt og server med ferskt brød!

IMG_1546

Siste kommentarer

    Be First to Comment

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *