Røkt laksepaté med ørretrogn

Med blå himmel, skinnende sol og sommeren i fokus, er det ingen dum idé å presentere en oppskrift som tilrettelegger for mer tid ute i varmen og mindre tid på kjøkkenet for å tilberede lunsj. Røkt laksepaté tar bokstavelig talt 5 minutter å lage og kan ligge i kjøleskapet opptil flere dager. Jeg mener det er utrolig viktig å tilpasse, eksperimentere og utvikle matretter, og ikke la seg begrense av selve oppskriften. Derfor må du gjerne variere i forhold til både mengde og type ingredienser når du lager denne laksepatéen. Oppskrifter er alltid et utgangspukt, med fantasien som begrensning.

For min del er Bergbys søte sennep en stor favoritt i alle oppskrifter som krever sennep, men i dag hadde jeg kun Dijon (noe sterkere og mindre søt sennep), og tilsatte derfor honning for mer sødme. Matlaging handler om å bruke det du har av kunnskap, kreativitet, ferdigheter og ingredienser, hvor resultatet blir bedre for hver gang du prøver. De neste innleggene skal inneholde enkle oppskrifter med lett og delikat sjømat, som egentlig bør nytes gjennom hele året. Håper du liker bloggen så langt!

IMG_1612

Ingredienser

200g kremost | 1ss crème fraîche | 150g røkelaks | 1/2 sitron | fersk dill | pepper | 2ts sennep | 1ts honning | ørretrogn | salatblader | salatblader | ferskt brød

Fremgangsmetode

Bruk stavmikser eller blender for å blande sammen kremost, crème fraîche, halvparten av røkelaksen i strimler, sennep, sitronjuice og dill.

Finhakk resten av røkelaksen og rør inn i blandingen. Smak til med pepper, honning og mer dill. Smør det hele på ferskt brød og server med salatblader, sitronskive og ørretrogn.

IMG_1623

Siste kommentarer

    Be First to Comment

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *