sjokoladejordbær

Norsk sommer på Sørlandet er noe jeg har satt utrolig stor pris på gjennom hele barndommen, og jeg føler meg heldig som har familiehytte ved den idylliske sørlandsbyen Tvedestrand, som for mange er kjent som bokbyen. I sommer skal jeg nemlig tilbringe tiden på hytta og gjøre det jeg kan for å lage Norges beste matblogg! Selv om jeg er nyutdannet og egentlig burde finne en relevant jobb, har sommerens første solstråler og årets første båttur overtalt meg til å jobbe på en av de lokale restaurantene her i Tvedestrand gjennom sommeren, noe som skal finansiere Unimeal og holde det hele gående inntil videre. Som tidligere skrevet setter jeg stor pris på deg som leser, og jeg håper oppskriftene mine inspirerer til økt matglede og fører til gode måltider med venner og familie.

Denne oppskriften er kjempeenkel, billig, fancy og veldig digg. Jeg har aldri vært tilhenger av matretter eller desserter som lett faller inn i kategorien dilldall, men denne er faktisk utrolig god som lørdagsgodt eller noe man kan imponere dama med. Jordbær er en sikker vinner om sommeren, og derfor noe alle har sin egen formening om hvordan burde serveres. Personlig har jeg lenge favorisert jordbær med sukker og kremfløte, men denne sommeren skal jeg introdusere to andre metoder å tilberede disse bærene på. Husk at jordbær ikke trives lenge i lav temperatur, så viktig at sjokoladen får kjølt seg raskt ned i fryseren før du tar de ut etter kort tid.

IMG_1633

Ingredienser

200g melkesjokolade | 100g hvit sjokolade | 100g mørk sjokolade | 1 kurv med jordbær

Fremgangsmetode

Bryt de forskjellige sjokoladene opp i biter og legg de i hver sin porselenbolle (eller glassbolle). Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn på lav intensitet eller lag et vannbad ved å koke vann i en kjele og plasser bollene over uten at de berører vannet.

Rør kontinuelig og vær oppmerksom på at sjokoladen kan klumpe seg om den blir for varm. Et godt tips er å ta vannbadet av platen når sjokoladen starter å smelte.

Etter at sjokoladen er smeltet dyppes den ene halvparten av jordbærene i melkesjokolade og den andre halvparten i lys sjokolade. Du kan bestemme selv, men jeg synes den mørke sjokoladen gjør best nytte som pynt.

Bruk bakepapir som underlag og la sjokoladen kjøle seg ned i fryseren i 2 minutter. Ta de ut når sjokoladen har stivnet og dekorer med den resterende sjokoladen eller påfør flere lag med sjokolade. Mine ser ut som et barnehageprosjekt, så her er det bare å bruke fantasien. Sett jordbærene inn i fryseren til sjokoladen har stivnet igjen før de serveres.

IMG_1636

Siste kommentarer

    Be First to Comment

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *