Pasta med scampi og gourmetpølser

Scampi har alltid vært høyt på topplisten over ingredienser jeg liker å bruke i matlaging. Før i tiden var scampi en dyr luksusvare, men selges i dag for 114 kroner kiloen på REMA 1000. Med den lave kiloprisen i tankene, kan man undres hvordan disse forvokste rekene har funnet veien fra den andre siden av kloden til frysedisken i Tvedestrand. Dessverre er det slik at de gigantiske oppdrettsanleggene fører til store miljøkonsekvenser og brudd på menneskerettigheter i fattige land i Sørøst-Asia for å holde kostnadene nede. Allikevel lukker både du og jeg øynene for slike verdensproblemer, og nyter denne delikate råvaren for det den er.

Scampi har en mild og god smak som gjerne kan komplimenteres med en smaksforsterker, som sprøstekt bacon eller finhakke ansjos. Denne oppskriften bruker gourmetpølse fra Jacobs, hvor du kan velge blant forskjellige varianter for variasjon. Husk å fjerne tarmen i hver scampi for ikke å miste appetitten når retten serveres.

IMG_1731

Serverer 2-3 personer

300g pasta | 15 rå, frossen scampi | 3 rå gourmetpølser | 3 fedd hvitløk | 3 sjalottløk | ½ chili | 1dl hvitvin | 6ss extra virgin olivenolje | 1ss smør | 2ss honning | 1 lime | fersk persille | salt & pepper

IMG_1733

Fremgangsmåte

Tin, skrell og fjern tarmene fra scampien med kniv. Tørk godt med papir og krydre med salt og pepper før du legger de til side på en tallerken.

Legg pasta i saltet, kokende vann og forbered pølsene ved å skvise kjøttet ut av skinnet. Stek på høy varme i små biter til kjøttet er brunt og sprøtt.

Ta kjøttet ut av pannen og stek scampien i pølsefettet på høy varme. Snu etter kort tid, når de har fått en fin stekehinne. Det er viktig at scampien ikke blir overstekt, så høy varme er nøkkelen for at de skal få en fin farge. Ta scampien ut av pannen og legg sammen med kjøttet.

Stek finhakket sjalottløk, hvitløk og chili på middels-lav varme med olivenolje i et par minutter før du øker varmen og heller i hvitvin. La alkoholen koke ut mens vinen reduseres. Tilsett limesaft og honning, og la sausen tykne litt.

Slå av varmen og rør inn smøret før du blander alt sammen inn i sausen. Server med fersk persille og dryss olje over det hele.

IMG_1739

 

 

 

 

Siste kommentarer

    Be First to Comment

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *